2019-01-28
屋企人生日諗住買個蛋糕,女朋友推薦呢間蛋糕店,上網見到都有好多人比好評,尤其是係佢嘅戚風蛋糕,伯爵茶味好似好出色喎!蛋糕店喺正地鐵站出口隔離,第一間舖就係,好易搵!👍🏾見到雪櫃擺住8-9個大size蛋糕,每一款味道都唔同,每一個都裝飾得好靚。✨✨不過佢冇牌寫係咩味,想知就要問店員,有啲特別啲嘅味道例如玫瑰同埋開心果,不過最後揀咗伯爵茶味。☕️✨伯爵茶戚風蛋糕(連生日牌+蠟燭)👍🏾蛋糕整體好靚!伯爵茶味濃,海綿蛋糕鬆軟,啲 cream好滑,唔太甜,啱啱好,配埋上面有啲朱古力脆脆,食完好滿足!!戚風蛋糕中間有好多cream,好重奶味好正!佢仲有另一款甜品都好特別,一睇以為係啫喱,問店員先知原來係水信玄餅+mousse cake。入面有生果同埋食用,見賣相咁靚就買個試下,有好多唔同嘅生果味選擇,呢個係荔枝味。✨荔枝巴伐利亞($46)👍🏾細細個大概4吋,味道好清新,酸酸甜甜,水果新鮮,連食用花都有甜味,mousse都好滑,好有夏日嘅感覺,食晒成個都唔會覺得膩。而且真係好靚,女朋友話紫色好少女!👇🏾最下個層仲有啲小蛋糕,一樣係裝飾得好細緻,而且有個玻璃盒,都只係$5x,覺得好抵,啱晒男女朋友,因為
✨伯爵茶戚風蛋糕(連生日牌+蠟燭)
戚風蛋糕中間有好多cream,好重奶味好正!
✨荔枝巴伐利亞($46)
👇🏾最下個層仲有啲小蛋糕,一樣係裝飾得好細緻,而且有個玻璃盒,都只係$5x,覺得好抵,啱晒男女朋友,因為通常兩個都食唔晒成個蛋糕!
👇🏾唔同味道嘅巴伐利亞