2022-09-28
2053 views
阿爺八鮮鍋真係幾出名,我都食過好幾次,呢間任食火鍋食噤多次都keep到水準👍🏻鋪頭入面始終有魚缸新鮮養住啲海鮮真係唔同啲,次次去食襯啲海鮮一定好新鮮👍🏻總共分左3個時段入場,我今晚2000去食,人頭收費$398~真係抵到喊,最主要抵喺雞煲同海鮮任食,飲品另計,每位+$20飲品就任飲,就算出面食單點嘅火鍋啲海鮮都未必有呢到噤新鮮👍🏻堅💜誠意推介比大家☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎☻︎☺︎︎榴連炸彈&墨魚餅💬入座like FB就會按人數每人一份👍🏻芝士雞煲👍🏻呢到啲雞煲係任食架,有麻辣同芝士,麻辣成日食,今次揀左芝士口味試吓,原來味道都好夾架,芝士控必試🤭三文魚刺身👍🏻套餐包埋 $398一位,又包呢樣又包個樣,去邊到搵先瘦肉燉雞腳湯👍🏻位位一盅😮超級好飲,足料之餘,一飲就知唔係味精水頭盤海鮮🤤龍蝦 蟹 海蝦 帶子 鮑魚 上枱個時啲海鮮有啲重郁緊架全部都好新鮮,淥完超級鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻💜因為我好鍾意食蟹,所以呢到真係掂超抵😍封門柳(另加$38任食) 出面街市買封門柳唔平,呢到+$38任食🤤所以我地加埋,呢隻牛肉肉味較重,油花較少,鍾意食肉味濃嘅人較適合👍🏻火鍋配料質素全
榴連炸彈&墨魚餅💬入座like FB就會按人數每人一份👍🏻
火鍋配料質素全部相當高,大家睇相就知,全部新鮮大碟😮👍🏻
我推介以下兩款必食嘅👇🏻
鮮蝦韮菜餃,大大隻,勁多餡,啲蝦勁彈牙,有別於一般放題嘅餃子,手打蝦米鯪魚滑,佢呢到啲鯪魚滑勁鮮味彈牙,可能有蝦米喺入面,佢食出嚟嘅感覺好似食緊蘿蔔膏噤😋👍🏻正