2022-05-27
📌 食美軒📍 旺角 Mong Kok自從過咗冬天之後好耐冇食過暖笠笠嘅火鍋☃️ 今日就同朋友嚟到一間中菜館食火鍋放題!!😍 因為見到可以任食牛肉🤓 超級吸引!!! 結果都冇令我哋失望❤️🔥 幾乎每樣野食都係出色✌🏻 下次會再次光臨試佢地嘅小菜✨-2小時火鍋放題☃️ $298水果甜品自助吧椰子豬肚雞湯進口肉類 海鮮蔬菜丸子-❥ ❥ 椰子豬肚雞湯椰子味好出🥥 個湯底真係好飲😍唔會過鹹, 同埋佢添係添湯 而唔係水👍🏻半隻雞新鮮放入湯個到煮,食到每舊都好入味😋 淡淡椰子湯味無雪藏味 同埋一點都唔乾柴✨❥ ❥ 肉類🥩分別有M4澳洲和牛牛肩胛, 美國Prime牛板腱, 美國Prime封門柳, 美國安格斯肥牛, 巴西牛舌薄片,北海道豚肉, 紐西蘭羊肉片✨ 我同朋友覺得最好食嘅係M4澳洲和牛牛肩胛✨ 擺落湯底燙一燙食落口🥹 入口即溶, 肉質鮮嫩!!❤️基本上每樣肉類都好好食😋 沾一沾醬油更好食!!! 我同朋友食到係咁讚不絕口🤣❥ ❥ 海鮮🦞分別有新鮮基圍蝦, 廣島生蠔,新鮮魚片,手打墨魚滑✨基圍蝦新鮮鮮甜😋 自己燙可以搵啱時間✌🏻食落一啲都唔乾柴🥹 手打墨魚滑🌊 彈牙爽口❥ ❥ 丸子分別有芝心牛肉丸, 韓式
📌 食美軒
蔬菜
丸子
❥ ❥ 椰子豬肚雞湯
椰子味好出🥥 個湯底真係好飲😍
唔會過鹹, 同埋佢添係添湯 而唔係水👍🏻
半隻雞新鮮放入湯個到煮,
食到每舊都好入味😋 淡淡椰子湯味
無雪藏味 同埋一點都唔乾柴✨
❥ ❥ 肉類🥩
分別有M4澳洲和牛牛肩胛, 美國Prime牛板腱,
美國Prime封門柳, 美國安格斯肥牛,
巴西牛舌薄片,北海道豚肉, 紐西蘭羊肉片✨
我同朋友覺得最好食嘅係M4澳洲和牛牛肩胛✨
擺落湯底燙一燙食落口🥹
入口即溶, 肉質鮮嫩!!❤️
基本上每樣肉類都好好食😋
沾一沾醬油更好食!!!
我同朋友食到係咁讚不絕口🤣
❥ ❥ 海鮮🦞
分別有新鮮基圍蝦, 廣島生蠔,
新鮮魚片,手打墨魚滑✨
基圍蝦新鮮鮮甜😋 自己燙可以搵啱時間✌🏻
食落一啲都唔乾柴🥹
手打墨魚滑🌊 彈牙爽口
❥ ❥ 丸子
分別有芝心牛肉丸, 韓式泡菜豬肉丸
八爪墨魚丸留心, 流心芝士魚蛋,
鮮蝦雲吞,鳳城水餃,蜂巢豆腐✨
強烈推薦流心芝士魚蛋同埋韓式泡菜豬肉丸😽
首先流心芝士魚蛋唔似我哋平時喺街市買到嘅丸子
佢嘅芝士係偏有creamy味道😋 甜甜地好好食❣️
韓式泡菜豬肉丸都係第一次,食味道超級驚喜!!!
❥ ❥ 甜品水果自助吧
水果有🍉
甜品就有椰汁西米,同埋桂花糕❣️
全部甜度啱啱好🤓👍🏻
▫️味道:4.8/5
▪️賣相:4.6/5
▫️環境:4.6/5
▪️價錢:4.3/5
▫️服務:5/5
▪️Overall:🌕🌕🌕🌕🌖
🔍#CY旺角 #CY何文田 #CY肥牛 #CY火鍋@#CY中菜館
🔗 #旺角美食 #旺角火鍋 #旺角 #mkfood #mk #mongkok #hkfood #hongkong #hotpot #火鍋放題