2021-07-04
𝑫𝒓𝒖𝒏𝒌𝒆𝒏 𝑪𝒓𝒂𝒃 𝑴𝒆𝒏𝒖5月底個陣去咗獲米芝蓮一星嘅夜上海食呢個醉香熟花蟹Set,不論環境定食物,整體都高質,道道菜都好食,絕對係物有所值😻當中藤椒鮑魚麵最出色,醉蟹亦好香,只係如果蟹肉多啲就更好(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)另外特別要講佢嘅蛋白杏仁露,其實我本身麻麻地杏仁露,打算以試下嘅心態試一啖,結果好驚喜佢個杏仁露好好飲😋好香蛋白味!呢碗係我唯一會飲晒嘅杏仁露🔻菜式如下- 陳醋木耳- 鎮江肴肉- 古法煙鴨蛋- 風味醬蘿蔔- 蔥油海蜇頭- 高湯松茸燉肘子- 熟醉蟹(每位1隻)- 椒鹽小黃魚- 百頁時蔬- 藤椒鮑魚麵- 特式甜品優惠價:每位$688 加一(原價$980)雖然呢個set應該做埋5月就冇,但環境好靚之外,道道都好食真係會令人想再訪,試下佢嘅其他食物😻真心推薦!不過最後要講嘅係貴為米芝蓮餐廳Service可以做得更好,餐廳員工毫不掩飾係客人面前發生口角,都幾尷尬🙈
🔻菜式如下
- 陳醋木耳
- 鎮江肴肉
- 古法煙鴨蛋
- 風味醬蘿蔔
- 蔥油海蜇頭
- 高湯松茸燉肘子
- 熟醉蟹(每位1隻)
- 椒鹽小黃魚
- 百頁時蔬
- 藤椒鮑魚麵
- 特式甜品
優惠價:每位$688 加一(原價$980)