2021-07-06 147 views
今日因工作關係難得路經將軍澳,去咗個新商場澳南海岸見到有間食日本🇯🇵炸物都幾有特色 - 京都勝牛。坐得舒適而且人不多,職員服務態度好,店內木飾面加日式小擺設,充滿日式風格。有個享用炸牛扒教學,當然唔少得點招牌菜,點左個京都勝牛三味套餐,加多個特選海產套餐京都勝牛三味係由牛不同部位組成 (翼板,菲力及薄片醬味牛) 我最鍾意食後者,因為本身牛都已有鮮味,肉質好有口感,加埋少少醬汁又薄身,好juicy。特選海產套餐 - 包含兩隻大海蝦🦐好大隻啖啖肉,仲有兩隻生蠔加鰻魚,呢個係好吸引,仲要點埋唔同嘅醬汁好有特色。但係全部都係炸物,食完都覺得有啲熱氣。柚子茶及芒果奇異果特飲見隔離枱有飲,於是我貪得意叫兩杯嚟飲,個樣睇落唔錯不過其實飲落就不過不失啦,如果食炸物去飲都其實幾夾架,中和一下熱氣。

京都勝牛三味套餐

但係全部都係炸物,食完都覺得有啲熱氣。

特選海產套餐

柚子茶及奇異果特飲
2021-05-27
$250 (Tea)
特選海產套餐