2019-07-14 4808 views
是晚嚟到H8,想食得好啲,就臨時book咗呢間梵日本燒鳥。成日以為佢係普通日本串燒餐廳,入到門口先發現原來係高級餐廳。主打食燒雞類串燒,坐喺廚師枱前邊,日本廚師喺面前燒俾你食。一坐低有暖毛巾俾你抹手,好溫暖呀!🥰其實食佢之前食咗少少野,唔係太肚餓,所以一開始兩個人叫左一set Omakase,加牛脷牛腸各一串先。食物上枱嘅次序如下:雞翼>鹽燒嘅,好好食又香口!雞頸>都係鹽燒嘅,夠特別又好味!牛脷>另加既,夠厚身,有口感又好食!牛腸>都係另加,估佢唔到咁好食,必試!蘆筍>正常野豬肉紫蘇卷>好特別,原來豬肉同紫蘇係夾嘅雞腎>正常和牛串>正常,唔係特別出色雞尾>猶豫左一下,但原來可以好好食!毛茄>正常野燒鰻魚>好驚喜竟然有鰻魚,厚肉鮮嫩多汁!免治雞肉軟骨棒>雞肉好綿好滑!超正!生粟米>人食我又食,估佢唔到好鮮甜,必試!其實一坐低,先會上碟前菜,有甜椒,茄子同野菜漬,精緻又好食。套餐除咗有10串串燒外,仲有份飯團,素麵或者碗飯,我地揀左素麵。個樣雖然好清,但個湯係好鮮甜既雞湯,雞肉帶薑味,麵
一坐低有暖毛巾俾你抹手,好溫暖呀!🥰

食物上枱嘅次序如下:
雞翼>鹽燒嘅,好好食又香口!
雞頸>都係鹽燒嘅,夠特別又好味!
牛脷>另加既,夠厚身,有口感又好食!
牛腸>都係另加,估佢唔到咁好食,必試!
蘆筍>正常野
豬肉紫蘇卷>好特別,原來豬肉同紫蘇係夾嘅
雞腎>正常
和牛串>正常,唔係特別出色
雞尾>猶豫左一下,但原來可以好好食!
毛茄>正常野
燒鰻魚>好驚喜竟然有鰻魚,厚肉鮮嫩多汁!
免治雞肉軟骨棒>雞肉好綿好滑!超正!
生粟米>人食我又食,估佢唔到好鮮甜,必試!

套餐除咗有10串串燒外,仲有份飯團,素麵或者碗飯,我地揀左素麵。個樣雖然好清,但個湯係好鮮甜既雞湯,雞肉帶薑味,麵都好滑,成碗麵係好食既!
最後有紅豆或抹茶雪糕,抹茶味好味👍🏻
呢間日本串燒其實唔平,一啲都唔平民,但真心好食,環境又高級,我覺得同價錢成正比丫,咪大時大節去食下慶祝飯囉,夠特別喎,值得一試同有下次既串燒店!
2019-07-13