2016-07-05 1347 views
哥哥為左整部超級電腦黎打機,就叫左我同佢去深水埗既黃金商場入貨兼抽野!為左報答我,就推介左呢個吳文生哥哥茶餐廳!老實講,吳文生哥哥係邊個呀!Google左圖片,啊,原來係舊時兒童節目既主持人!餐廳位於街市,係個平平無奇既茶餐廳!門面就係咁!🤔🤔但是,下午茶時段起餐廳外面竟然排左條隊!心打左個突,有咩咁出眾呀?餐廳係提供左唔少茶餐廳既食物不過,我同阿哥食左午飯無幾耐,又見到餐廳四處都係寫馳名蛋牛治,所以竟淨叫個蛋牛治烘底黎嘗下鮮!外面就係排左一堆人,就叫左外買拿走!等左短短5分鐘咋!還以為有名氣就會囂張要等好耐!好彩!烘左底既麵包脆脆的外皮!左看右看,完全無燒焦喎!咁犀利既!究竟係用左烘麵包機定人手烘架,咁有工架既!咬到麵包中間仲係軟綿綿架!師傅整呢個蛋牛仲落左好多心機,食客真係感受到!蛋仲係半熟半蛋液既狀態,加埋一小片一小片牛肉混合一齊,覺得自己食緊充滿肉汁既三文治!牛肉有少少咸香,加埋蛋真係配合得非常好!唔會覺得太咸!成份都係20蚊!比起便利店買到凍冰冰既三文治,呢個極有質素既三文治絕對係價錢合理!
為左報答我,就推介左呢個吳文生哥哥茶餐廳!
餐廳位於街市,係個平平無奇既茶餐廳!
門面就係咁!🤔🤔但是,下午茶時段起餐廳外面竟然排左條隊!
心打左個突,有咩咁出眾呀?
餐廳係提供左唔少茶餐廳既食物
蛋牛治烘底
外面就係排左一堆人,就叫左外買拿走!
等左短短5分鐘咋!還以為有名氣就會囂張要等好耐!好彩!
師傅整呢個蛋牛仲落左好多心機,食客真係感受到!
牛肉有少少咸香,加埋蛋真係配合得非常好!
唔會覺得太咸!成份都係20蚊!

2016-07-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$20 (Tea)
蛋牛治烘底