2023-06-14 64 views
閏密剛剛生咗Bb,去完仁安探佢之後就喺大圍搵嘢食,被呢間門面裝潢古色古香嘅酒家就去試吓。酒家鋪面唔算大,但都客席滿座,晚市有多款小菜同套餐選擇,呢到見最馳名就係佢啲招牌燒味,啱哂我口味!因為時間尚早未算好肚餓,只係點咗燒鵝皇例同埋叉燒皇例同埋肉鬆炒四季豆。燒鵝比咗髀位我哋,啖啖鵝肉!鵝皮燒到香脆,咬落去啲鵝油喺口入面爆發,雖然好邪惡,但真係好好味!叉燒皇雖然係例,但份量十足,每件叉燒都大大塊。叉燒肥瘦適中,肉質非常軟稔,最怕食到啲叉燒又乾又鞋。新強記叉燒非常出色,下次都會encore!呢碟又係餸飯一流,鑊氣夠炒到非常香口,食到陣陣肉鬆嘅油脂香同埋香蒜味。必讚係四季豆好貼心咁搣咗兩邊嘅絲,所以食落完全無渣!而且份都係十足!呢間外表古色古香,望落有啲舊嘅酒家,但食物絕對有質素!

呢間外表古色古香,望落有啲舊嘅酒家,但食物絕對有質素!