2017-11-08 5047 views
一星期既工作後,又係到令自己放鬆既時候喇!.今個星期六,我地一行八人進入挪亞方舟享受呢個假期,好讓我地可以在下星期再開始前,差一差電!.行完園區展館後,我地就去搵嘢食喇!今回我地揀咗園區既一間被評為三星級既酒店 - 豐盛閣。.我地選擇咗一個近海景既座位,環境唔錯,檯面整齊,及已準備好一些準備用餐既餐紙。我地急不及待地走去領餐區睇睇食物既種類,拿起碟來,每個人都排隊領自己既喜好。.首先,前菜:沙律既種類大致齊全,最滿意既係長腳蟹及牛肉粒。長腳蟹更是場內最受歡迎既食品之一,另外有多汁可口既牛肉粒。.接著,當然來番個正選食物,我就揀咗羊架,呢個做法完全食唔出羊有騷味,唔錯!當食到一半既時候,侍應就為我地送上鮮奶味聖貝,一口把它吞掉,那種鮮奶既香味,卻令人好想再嘗試。.後來又發現外面都有即叫即燒既服務,令整個自助餐添上一片熱鬧。在牛肉燒烤方面大約七成熟,滿意它既燒法。我還揀咗一些飽肚既壽司,呢啲壽司比較乾爽,與其他沒有太大分別。再者,自助餐有不同既水果,更加可以平衡自己身體既營養吸收量。最後,更不少得飯後甜品,蛋糕配窩夫,簡直太好既享受。
一星期既工作後,又係到令自己放鬆既時候喇!
2017-11-04