2021-04-22 242 views
今日下午相約好耐無見嘅姊妹食個Afernoon Tea Set, 大家聚舊一番Give Me5 ,位於觀塘商業大廈, 港鐡站行十分鐘就到,好容易搵。呢間餐廳第一次嚟,訂咗位,可能平日關係人較少,所以安排左張大卡位給我們坐,坐得舒適.望見餐廳都花了不少心思怖置除了天花和牆上的黑白羽毛佈置外,又有電子飛鏢機,夾公仔機,足球機,迎合唔同時段嘅食客,值得加分我哋呢次食下午茶,有張大卡位坐,每張卡位之間牆上面又有幅靚靚不同圖案的banner ,梳化椅仲有cushion ,非常適合大家打咭用,好細心。當然更適合靜靜地傾偈今次嘅主題叫仲夏•香芒盛燕。顧名思義即係 芒果和燕窩為主要食材。下午茶仲包兩杯凍飲,有酒精和冇酒精可供選擇,另外不用加錢亦可選擇咖啡或茶。層架分三層,都包括有鹹點和甜點。當然主要比較多甜點,賣相好精緻我哋先嚟食左下層嘅鹹點和scone ,然後再食甜,其中我最喜歡嘅就係白朱力椰子芒果燕窩雲朵慕絲蛋糕,不止賣相有趣雲朵朵,內裡又有椰絲芒果,很夾可口美味下午茶兩位$278, 價錢親民,係一個不錯的選擇

下午茶兩位$278, 價錢親民,係一個不錯的選擇