2023-06-16
Red Ant 餐廳喺 VWalk 嘅一間好舒適嘅餐廳,氣氛好溫馨,員工服務態度都好有幫助。我今次係午飯時間嚟嘅,我嗌咗一道「香芋雞粒忌廉汁焗飯」,我嚟同你哋傾下我嘅評價。首先,「香芋雞粒忌廉汁焗飯」呢道菜真係好吸引!飯粒煮得剛剛好,唔會太軟亦唔會太硬,飯粒之間都係好分散嘅。啲雞粒好多,好多啲肉嘅份量,都係好滿足!最特別嘅係佢地用咗香芋同埋忌廉汁一齊焗,味道好香濃,忌廉嘅滋味同埋香芋嘅甜味都好協調,令呢道焗飯更加豐富。整體上,呢道菜嘅口感同味道都好出色!價錢方面,「香芋雞粒忌廉汁焗飯」嘅價格係中等偏上。考慮到份量同味道,我覺得係值得嘅。畢竟,你係一間餐廳食飯,有啲小小嘅價錢係合理嘅。如果你係鍾意焗飯同埋忌廉嘅味道,嚟嗰陣不妨試下呢道菜。總括而言,我對 Red Ant 餐廳印象唔錯。氣氛舒適,員工服務好好,令我有種宾至如歸嘅感覺。「香芋雞粒忌廉汁焗飯」嘅味道真係好出色,價錢亦都合理。下次我一定會再嚟,試下其他菜式,期待有更多美味嘅體驗!