2020-08-10
❀ Twist & Buckle #尖沙咀 ❀❗️香港首間西班牙油炸鬼專門店 新鮮出爐香脆內軟❗️——————————————————有西班牙油炸鬼之稱嘅甜品終於嚟到香港😍係首間香港嘅churros專門店,由兩位來自美國南部嘅人開。平時間唔中都係啲Cafe或者西班牙餐廳食到,但第一次見有咁多種唔同口味選擇👍🏻用上José Luis Blanco 頂尖嘅Churro 製作機器,所以每一條churro都係靚靚金黃色倒 U 型🔥。.除咗有最傳統嘅churro $22,仲有得揀唔同配料 $35,甚至加埋雪糕 $48-58!Churro真係外酥脆內軟,而且帶有好正嘅油香,再帶有少少肉桂糖,但又唔會太甜,味道口感的確唔錯😆!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Cookie Monster🍪$58藍色嘅coating係朱古力味,配上雲呢拿味雪糕、Oreo、朱古力醬同埋可可穀物。值得再讚嘅係口感味道真係幾好,就咁食已經非常香口。不過個雪糕就太容易溶,而且頗甜🙈。Toppings、層次比想像中少,建議就咁買churros就夠。味道: 4/5 性價比: 3.8/5.☞ PMJ🥜$58相比之下我更加鍾意呢款😋!Churro表面係
❗️香港首間西班牙油炸鬼專門店 新鮮出爐香脆內軟❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Cookie Monster🍪$58
值得再讚嘅係口感味道真係幾好,就咁食已經非常香口。
不過個雪糕就太容易溶,而且頗甜🙈。
味道: 4/5 性價比: 3.8/5
☞ PMJ🥜$58
相比之下我更加鍾意呢款😋!
Churro表面係花生醬加紅莓醬,同樣配上雲呢拿雪糕,另外仲有花生粒、紅莓醬。
花生醬少少地但夠香濃,再加上紅莓醬,平衡返花生醬嘅膩,味道更有層次🥰。
不過同樣雪糕都係太甜同埋易溶,相信換上另一款雪糕或者有唔同口味選擇會更出色!
味道: 4.1/5 性價比: 3.8/5
整體來講,churros真係整得唔錯,係我幾滿意嘅口感同味道,不過雪糕就有待改善,推薦大家就咁試佢嘅churros( ^∀^)!
PMJ
PMJ