朋友介紹得知大圍有間隱身日式料理店,所以就膽粗粗嚟試下,今次嚟到「賀喜」。生蠔刺身見佢成個刺身廚房放出嚟,又見佢d刺身幾靚,所以就叫咗2隻生蠔。生蠔超新鮮同埋好肥大,無異味,而且食到有海水味,相信一定喺即日嘅新鮮貨🤤🤤🤤。松葉蟹腳沙律蟹腳同生蠔一樣都喺好新鮮,因為食落無霉口無異味,d蟹肉嘅質感一食就知新質野,因為有刺身嘅鮮甜日本磯煮鮑魚雜錦魚生丼呢個魚生丼真喺值得再返去食🤤🤤。鮑魚煮得超級入味,醬料嘅鹹味同鮑魚肉好夾。魚生就夠晒新鮮。伴碟嘅漬物超好食😂😂鍾意食日式漬物嘅我全程俾漬物吸引住。日式叉燒烏冬日式叉燒做到表層有肉香,內層有油脂香。但喺麵質值得講下,佢軟得嚟又有彈牙口感。平日出面食日式拉麵,麵條好似像根咁又硬又彈,呢道麵條出品喺又軟又彈,所以幾特別下。今次仲叫咗其他野食嘅,例如清酒煮蜆、牛油蒜炒雞腎、蕃薯、南瓜天婦羅,留返下次再嚟食,再講一講味道如何。

生蠔刺身

松葉蟹腳沙律