一場去到長洲,當然係要邊行邊看看有甚麼街頭小吃,這家班戟店竟然有一個火焰牛油果好似幾有趣,咁就停低試下啦!班戟店在巷子裡,路口都有招牌之類,經過都會望到得意想去望下。響鋪頭外面見到火焰牛油果的易拉架,朋友見到話想食就入去。店面好細,想坐低食的話都勉強有兩個位,但當然唔係好舒服餐廳果種啦。除了牛油果之外,甜食的就有比利時73%黑朱古力都吸引既,或者可以配Movenpick雪糕添。班戟當然係即叫即整,入面有半個牛油果肉和超級大量沙律醬,包起來之前會用火槍燒燒佢。 招牌火焰牛油果班戟 HK$42好快就有得食啦,我咬左一啖試味,基本上就係牛油果+沙律醬的味道,燒焦的部分我唔太get到,創新街頭小食的質素。

招牌火焰牛油果班戟 HK$42

2021-02-04