2016-04-23 356 views
係太子附近見完客找個地方食lunch, 發現一間十級隱蔽既餐廳, 吸引我既係佢午餐餐牌上全部都係潮州菜式而唔係一般中西合壁客飯, 身為一個潮州妹決定一試究竟係咪堅料!佢比一般潮州菜館乾淨好多!! 而且啲醬標示得清清楚楚, 除左基本野, 無錯係魚露!! 潮州人乜都鍾意落啲魚露我叫左個蠔洛飯, 店員介紹我飲個牛骨湯, 佢話個牛骨湯係老細每朝親自去街市買料返黎煲, 值得一試。個牛骨湯真係好癲! 一滴油都無好似菜湯咁! 但係就飲到好香牛既油香味同牛騷味, 同時有菜既清甜!! 顏色好清似菜湯, 但入口就知有分別蠔洛size大, 覆蓋成個白飯, 入面無一patpat薯粉將, 而係蛋同蔥煎出挺身既蠔餅。佢啲蠔仔有手指公咁大粒! 食得出係新鮮蠔, 有時最怕啲蠔臭左真係好難受! 最最surprise係我食啖啖蠔餅都有蠔肉係入面! 絕對真材實料! 真係好多蠔! 所以話香港真係搵唔到咁靚既蠔餅了!要讚係店員笑容好好, 我問東問西都無嫌我煩! 抵讚!

要讚係店員笑容好好, 我問東問西都無嫌我煩! 抵讚!

2016-04-07
Type of Meal