2020-05-03
今日去尖沙咀行街,食野,當然要去香港人必食既餐廳,龍門冰室啦,要排隊都要食呀👍🏻入到餐廳,店員即刻幫我地度體溫,帶我地去坐低,再為我地通常餐牌,服務不錯👍🏻我地一行3個人,叫左三個餐同2個小食😋豬扒包,麵包香脆可口,豬扒亦吾會太硬,配上蕃茄,健康又美味👍🏻椒鹽雞翼,新鮮熱辣,表面加上椒鹽粉,味道濃郁,作為小食配菜,一流😘芝士焗西蘭花,係即叫即做。上菜時熱辣辣,西蘭花比濃濃嘅芝士包圍,保持西蘭花嘅熱度,入口除咗西蘭花嘅香味,亦有芝士嘅味道,非常好味。爵士西冷扒配香草腸,鐵板非常熱,加上醬汁,非常鑊氣。西冷扒軟硬度適中,配上薯菜,份外開胃。升級雜扒鐵板餐,加上黑椒汁,非常嘢未。入邊有牛扒,雞扒,炸帶子同埋煙三文魚。兩塊扒都非常大塊,認真抵食,牛扒同雞扒煮到剛剛好唔會太熟,配上黑椒汁,非常野味👍🏻炸帶子亦都香脆可口,如果有埋沙律醬,會更加好味。總括來講龍門冰室,價廉物美,非常抵食,作為香港人,一定要去支持。
我地一行3個人,叫左三個餐同2個小食😋
炸帶子亦都香脆可口,如果有埋沙律醬,會更加好味。