2020-11-25 385 views
呢間餃子店每次經過都想試,但每次都見到好多人排隊卻步。今日9pm行過見到唔算多人,所以決定一試。等咗半個鐘左右就可以入座啦。排隊嘅時候已經諗好咗要食乜嘢啦。因為朋友有講過呢度嗰啲煎餃比較好食,所以今日一次過就叫咗三款😛首先係芝士粟米雞肉餃子,因為本身個人都比較鍾意食粟米所以一咬佢係有驚喜嘅。佢個餃子皮係好薄,咁所以食落去無咁重粉,係好食好味,加埋佢嗰個辣菜譜成個口感又即刻提升左。另外仲嗌左菜芯豬肉餃,喺其他餃子鋪好似都未見過有菜心餃嘅,咁所以一見到就覺得好特別。咬落口係淋嘅,比我想像中嘅係有啲分別。因為我比較鍾意食爽嘅,所以下次都未必會再試呢一款的。但係個味道都係好菜芯味嘅。第三款係西洋菜豬肉餃,一咬落去都係好大浸西洋菜味,好似飲緊西洋菜湯咁,味道唔錯嘅。除咗餃子我哋仲叫咗兩款小食:口水雞同埋麻辣雞腎,嗰個汁兩個係相同嘅。如果鍾意食辣又唔想單調淨餃都可以試下呢兩個小食。最後就係呢度見謝謝都好Nice嘅。因為我哋叫嘅全部都係煎餃,我又想試吓佢嘅湯,咁所以就問咗加湯要幾錢,咁佢就話加$4。但唔知係咪因為我哋兩個人叫咗五樣嘢,食所以佢最後免費送咗俾我。開心!

最後就係呢度見謝謝都好Nice嘅。
芝士粟米雞肉餃
西洋菜豬肉餃子
菜芯豬肉餃子
口水雞
麻辣雞腎
2020-11-19
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$100 (Last Night Supper)
芝士粟米雞肉餃
西洋菜豬肉餃子