2020-06-03 3531 views
「Give me five!」,雖然抗疫期間都唔好同人「Give me five」,但食嘢又唔同講法喎餐廳外內雖然係工廈入面,但餐廳環境都幾好,好開揚,座位同座位之間寬敞,咁啱座玻璃枱,望住街境都幾舒服。食物選擇有buffet有Set Dinner,本身都比佢嘅Buffet吸引,但見佢Set Dinner做緊半價勁抵!咁就食Set啦,見到多嘢食。Special Set Dinner for Two 半價$314原價$628,都幾多嘢食,有沙律、餐湯、Main Course、Pasta、甜品及餐飲。鮮蝦雜菜沙律食set點少得沙律,本身想叫三文魚,不過是日未有,都唔緊要,鮮蝦都啱食,加上係用千島醬,酸酸尾尾好開胃。澳洲肉眼扒(8安士)配野菌汁由於我太鍾意鋸扒,所以都叫返牛扒,揀咗五成熟,不過上枱就唔止五成熟,但牛味都可以,計返價錢都抵食。帆立貝黑松露野菌意大利飯想食Risotto,個人認為黑松露配Risotto 一向係無敵嘅組合,食落香氣會好夠,帆立貝唔係大大粒果種,而係小型size,整體都ok。甜品拼盤有兩款,分別係藍莓cheesecake同朱古力mousse cake,幾鍾意佢細細件

餐廳外內

食物選擇

鮮蝦雜菜沙律
鮮蝦雜菜沙律
餐湯

甜品拼盤
甜品拼盤

有兩款,分別係藍莓cheesecake同朱古力mousse cake,幾鍾意佢細細件,食完Dinner之後作為結束啱啱好。

自己覺得情侶嚟食好啱,二人set做半價夠哂經濟實惠,成日拍拖出去食飯,消費確係貴,有優惠就抵好多啦!