今日約咗舊同學食lunch,補祝佢生日 🎂本來book咗灣仔另外一間西餐廳,點知架車經過我先至發現原來st regis嘅確實位置同佢公司好近!!!因為早到咗,佢又未放工,所以入st. regis行個圈一入到酒店樓底好高,裏面三間餐廳:二樓就係中餐廳同埋the drawing room/ 3樓就係高價法國餐廳。不過可能星期五一早畀人book到full曬。。。只有drawing room有位, 所以即刻衝咗入去! 佢個lunch menu三個course$3xx好合理。兩款apoetizer,兩款main course, 兩款Dessert我哋全部都叫曬~~~一坐低有自家製麵包正常水準,熱熱地Good我就飲個湯幾滑容易入口唔錯!好朋友嗰個我覺得出色好多!好多蝦 🦐🦐去到main course 反而差咗小小朋友叫Chicken一嚟到我以為係炸魚 而且有啲硬 我叫個 🐠Dover Sole 諗住一嚟到係一條,但係佢係切開幾嚿,上面有好多唔同的什菇同埋sauce,根本睇唔出係魚。。。presentation非常麻麻地,味道一:最後嘅dessert就兩個都幾有驚喜。我一坐低就同個staff講話係慶

我就飲個湯幾滑容易入口唔錯!

好朋友嗰個我覺得出色好多!好多蝦 🦐🦐

去到main course 反而差咗小小
朋友叫Chicken一嚟到我以為係炸魚
而且有啲硬

最後嘅dessert就兩個都幾有驚喜。我一坐低就同個staff講話係慶祝生日,佢哋就即刻喺個desert上面加個生日牌同埋支蠟燭 🍰🕯️ 呢樣都做得唔錯,新開酒店去朝聖一次點都要嘅! 最後提一提我反映咗畀餐廳經理,佢態度好好,希望下次有進
2019-05-31
$400 (Lunch)
Celebration
Birthday