2022-06-28
之前有排見到班Frd IG Story 打卡呢間餐廳,就即刻bookmark 同book 位去食。一個價錢$298 未計加一,滿足曬多個願望(雞煲,養生湯,海鮮拼盤同打邊爐)。最jeng係冇限時間,雞煲可以refill 👍🏼。一開始食雞煲🐔先,質素在線而且唔算非常油。每次refill 都係成煲重新上,由頭炒一次 確保每一次都原汁原味。最梗要係肉都唔算少,有啲出面淨係一堆骨🦴。最尾五個人食左4煲。接住就係最期待嘅海鮮盛宴拼盤🦐🐟。打卡一流,真係冇誇張!每一樣海鮮都好鮮甜好好味。蒸海鮮真係冇得輸,而且中間嘅烏冬完全吸收晒啲精華。🫢🫢🫢最後就係上燉湯同埋打邊爐。其實燉湯都可以打埋邊爐,不過我哋就想齋飲湯。超級足料 成煲都係姬松茸圓肉烏雞,唔覺意都飲咗好幾碗。不過個湯略鹽味多咗少少。火鍋料方面,手切牛頸脊🐂都係任食力推,牛都幾出色,牛味重而且肉質嫩滑。出面亦都可以拎平時火鍋嘅普通配料:墨魚滑同蝦滑都非常推介,仲有鵪鶉蛋。不過小心太熱辣親!埋單人均 三百頭可以食到咁多嘢食而且質素唔差。唔怪得長期full 爆,咁難book位。遲d有機會都好想再encore 多次😋