2021-08-07
係位於深水埗既餃子王店💛!依度既餃子大大隻,隻隻食落都勁足料,有濃濃住家味!洋蔥豬肉餃($40/8隻)一定要揀煎嗰隻,啲洋蔥煎完甜到一個點,連埋啲肉汁射唒落個口度真係不得了🥴雲耳梛菜豬肉餃($36/8隻)配合店主無味精蓮藕湯亦係一絕🥺. 不得不提成間舖除左餃子外,小食同甜品都做得非常出色。每日都用鮮豬大腸製造既大腸羹($35)食極都仲有,重點係一啲腥味都冇,食完可以變大腸😋另外酥脆炸肉丸($25)同日式住家飯團($15)都係重點推介,前者外脆內軟,後者風味獨特,係由牛蒡、肉碎混合燒汁同芝麻製成,配搭有新鮮感得來又唔係fail嗰隻😂日式手作芝士蛋糕($25)其實即係巴斯克蛋糕,但有好多限定口味,我地今次叫既係原味,好驚喜,裡面軟心得來唔算太流質,口感甜度皆恰到好處。. 簡單d來講,依度樣樣野食好味得來,又俾到人住家感覺,間店雖然細但店員服務非常貼心,時刻為我地推介餐廳食物同問我地食成點🤩如咁啱經過深水埗真係幾值得一去!