1K
2022-01-31 67 views
呢排見好多人介紹,我又心思思~去到見到好多人買,我聽到大部份人都係買糖水,又有人問店員有咩推介,聽到推介粢飯。經過一輪人哋買咩,我終於諗好買啲咩😮‍💨超煙韌豆花,超級足料,入面有珍珠,小丸子,芋圓,奶蓋同豆腐花。好特別,平時好少見到豆腐花會配奶蓋,咁樣食有幾特別,估唔到佢哋會夾。黑糖3.6牛乳桃膠桃膠絕對係女人嘅因物,因為佢係平價版嘅燕窩,牛奶桃膠食完滑嘟嘟。雖然佢用咗黑糖,但絕對唔會好甜,而且仲好香嘅牛乳味。奶蓋布甸燒仙草入面有豆乳布甸,仙草,3.6豆乳,奶蓋,黃豆粉。一杯嘢飲都咁足料,到底飲緊野定係食緊野?當然係雙重口感,好正,呢個除咗食到佢嘅配料之外,都係奶味比較香。佢仲用咗呢隻樽裝,咁就唔會咁易倒瀉。黑白芝麻豆乳超推介呢個,好香濃嘅黑芝麻味道,本身無糖,所以店員會問你要唔要糖。芋泥豆乳呢個飲到芋泥又飲到豆乳味,唔會淨係飲到一樣味,都係會問你使唔使加糖,記得攪勻先飲,如果唔係個味就會分離。木棉豆腐建議買完快啲食,因為凍咗就會唔好食狂人粢飯好耐都冇食過粢飯,我覺得佢比起我樓下嗰間好食,肉鬆超香,連油炸鬼都係勁香脆,的確唔錯牛油果鰻魚玉子粢飯開頭喺度諗將個粢飯加牛油果鰻魚,好似唔係食
呢排見好多人介紹,我又心思思~
經過一輪人哋買咩,我終於諗好買啲咩😮‍💨

黑糖3.6牛乳桃膠

奶蓋布甸燒仙草

黑白芝麻豆乳

芋泥豆乳

木棉豆腐
建議買完快啲食,因為凍咗就會唔好食

狂人粢飯

牛油果鰻魚玉子粢飯
開頭喺度諗將個粢飯加牛油果鰻魚,好似唔係食緊粢飯,點知佢除咗牛油果,鰻魚同埋玉子之外佢真係有粢飯嘅配料,呢個係超級好味,建議一定要