2017-06-22
本來諗住襯墟試下Dazxxxx cafe 既(話晒有折嘛!)點知排隊既人龍都多過店入面既人,唯有試下其他野⋯見suzuki都有少少人排隊,就試下啦!(排隊效應)兩個人分別order左意粉同鍋飯,+49蚊可以升級做套餐,有餐牌飲品(吸引!)同沙律or湯;我食既蕃茄carbonara 幾好味,有少少bacon 同蕃茄,麵既份量都多,掛汁又入味;中間粒窩蛋好正!蛋白好流,蛋黃更加唔洗講!蛋蛋愛好者要一啖食左佢!唔錯~但個鍋飯(窩蛋豚肉飯)好令人失望!首先個鍋好淺,飯太硬(要靠d汁整淋先食),好多椰菜絲同洋蔥但豚肉偏鞋又得幾塊⋯麻麻地喎⋯飲品order左 士多啤梨乳酪,雖然乳酪味唔濃但沙冰好幼,又足味,甜度適中;另一杯係抹茶紅豆,我叫左熱既,因為唔想冰整淡左杯野:果然味道非常濃郁,啖啖茶香,紅豆亦大大粒起晒沙,唔會太甜,overall好好味既一杯飲品!