2017-06-04
返左一日工,收工緊係想放鬆下。約左朋友係太和等,諗住去飲杯野relax下。行下行下,就見到依間德國餐廳。餐廳的環境不算大,不過裏面裝修都幾特別,幾有格調。野食選擇都幾多,令到我選擇困難症發作,哈。我們先點了一個沙律。烤呑拿魚無花果沙律,沙律菜不過不失,配上無花果食感覺清新。呑拿魚有微微烤過,配上芝麻粒同埋用黑椒調味,鍾意黑椒的朋友,唔好放過。食德國野,又點少得豬手同啤酒呢!我地叫左Hoegaarden同甜度比較高既黑啤Das bier dunkel,啤酒就正正常常,唔多講。豬手呢,係正評。先講份量啦,大大份,完全足夠幾個人食。店員仲幫我地預先切好,方便我同朋友share黎食。豬手皮炸到好香脆,唔錯。肉質方面都唔會話太嚡或者太乾身,保留到應有既肉汁,讚!配菜方面仲有酸椰菜絲同薯仔沙律,可以中和油膩感。之後再叫左個美式燒排骨。其實依款野食,係唔同既餐廳都會點。燒排骨好juicy,而個人覺得分高下的地方係醬汁。依到的醬汁夠哂濃,真心好食。旁邊仲有新鮮炸起熱辣辣既薯條,絕對拍得住比咸豬手。最後叫多左個墨西哥香蔥芝士薄餅。其實係兩塊薄餅,中間挾住滿滿香軟的芝士,旁邊仲有芝士醬。可能我係芝士控,覺
餐廳的環境不算大,不過裏面裝修都幾特別,幾有格調。
野食選擇都幾多,令到我選擇困難症發作,哈。
我們先點了一個沙律。
豬手呢,係正評。
之後再叫左個美式燒排骨。
其實係兩塊薄餅,中間挾住滿滿香軟的芝士,旁邊仲有芝士醬。可能我係芝士控,覺得超好食!
有時係太和經過,又想同朋友坐低飲下野,食下野,不妨試下依家餐廳,值得一試。