2018-07-13 1378 views
喺銅鑼灣食完晚餐,梗係去食甜品啦,雖然原本晚餐嘅餐廳有豐富嘅甜品,不過我哋想食傳統地道嘅,所以就去咗聰記星級甜品。其實一向都鍾意去聰記食甜品,貪佢夠創新,甜品又唔會過甜,好啱我胃口。不過佢嘅缺點就係太多人啦,動輒要等半個鐘先至有得食,好彩今次我哋早食晚餐,食完都未到八點,所以就博下運氣,去睇睇使唔使又要排長龍。真係好好彩,去到已經有位坐啦,於是即刻睇餐牌,叫咗一下芒果班㦸,香港唔算太甜,但係一啲都唔酸,好有水準。朋友叫咗個芒果涼粉,涼粉底,配上芒果冰同芒果肉,鮮甜又香,正!我叫嘅芒果珍珠冰都唔輸蝕,係依個咁熱嘅天氣,最適合食芒果冰,加上幾種唔同嘅珍珠同椰纖果,好口嚼,都係冇得輸。最後忍唔住要講講佢哋嘅服務,其實唔算非常之好嘅服務,員工欠缺笑容,但總算殷勤,不過這個也不是重點,相信這裏也可容納40-50人,老闆都安排左五至六個樓面,我見老闆非常重視服務效率,非常適合香港這個超速的都市。
芒果班㦸

芒果涼粉

芒果椰果冰

2018-06-28
$50 (Last Night Supper)
芒果班㦸
芒果涼粉