2018-06-21 43 views
好多朋友都知道我鍾意打邊爐,成日都推介我去食倫哥,話有幾幾幾低食,吾食過吾知,今日一食,我怨恨自己點解食得甘遲.......大㕔光猛,坐位舒適坐得好舒服😌而且地方企理乾淨。一坐低就比左個頭盤我地先,有麻辣雲耳同麻辣四季豆,麻辣汁好香,四季豆又爽口彈牙,呢兩味小食完全可以開咗我嘅胃口魚生嘅品種好多,有三文魚,北極貝,凡立貝,墨魚,仲有超級大隻嘅蝦,三文魚好厚身,材料好新鮮,完全可以媲美放題嘅質素驚喜不斷送上,之後就係食水果盤啊,水果好新鮮,而且仲好甜,原來人哋話飯前水果係真㗎。好啦,服務員就好快為我地送上左雞煲,雞煲有好多個辣度可以選擇,有BB辣,大中小辣,雞煲上左台之後唔係即食架,因為仲係生嘅,要我哋每隔2分鐘就打開個蓋將佢炒一炒,總共要炒四次,即係要煮8分鐘,先可以食得㗎,漫長嘅8分鐘過咗之後,就可以食到鮮嫩滑樓嘅雞啦。瞓啦唔會好多,啱啱好二人份量,雞煲嘅辣汁好惹味,而且我叫咗BB辣又唔會好辣,最重要嘅係食完唔夠仲可以再加雞架。雞煲食到一半仲可以加入魷魚,豬皮,牛柏葉落去個雞煲度,等佢索左雞煲嘅麻辣汁,爽脆得來又香口食完雞煲之後會有黑糖白涼粉 ,冰冰涼涼用黎解辣就最好不過啦當我以爲食
大㕔光猛,坐位舒適坐得好舒服😌而且地方企理乾淨。

好啦,服務員就好快為我地送上左雞煲雞煲有好多個辣度可以選擇,有BB辣,大中小辣,雞煲上左台之後唔係即食架,因為仲係生嘅,要我哋每隔2分鐘就打開個蓋將佢炒一炒,總共要炒四次,即係要煮8分鐘,先可以食得㗎,漫長嘅8分鐘過咗之後,就可以食到鮮嫩滑樓嘅雞啦。瞓啦唔會好多,啱啱好二人份量,雞煲嘅辣汁好惹味,而且我叫咗BB辣又唔會好辣,最重要嘅係食完唔夠仲可以再加雞架。

食完雞煲之後會有黑糖白涼粉 ,冰冰涼涼用黎解辣就最好不過啦

當我以爲食完甜品走得既時候,先知道原來仲未完,好戲在後頭。

侍應攞走個雞煲換左個水果湯底比我,原來仲有得打邊爐,水果湯底新穎又特別。
見到呢個海鮮盤真係眼都凸,原來主角宜家先開始,呢度有一半既海鮮係可以任食,而且海鮮好新鮮,啲蝦仲要好大隻,

多野食得黎,啲食物質素一啲都吾hea,睇下個本地手切牛肩脊就知啦,肥瘦適中,顏色鮮豔,又重牛味。用冰震住可以保持牛肉既新鮮。

墨魚滑同蝦滑更加係出付意料既好食,無諗過原來任食都可以做到甘高水準,墨魚滑充滿墨魚汁既香味,仲可以食都一粒粒既墨魚碎,好有咬口。蝦滑更勝一籌,鮮味十足,爽口彈牙,起曬膠,可惜已經好飽,唯有下次再encore啦

仲有一啲打邊爐既必備配菜,水餃雲吞係自家制既,皮薄又夠味。
魚皮同響鈴,都係一般貨色,但勝在仲脆身。最重要既都係任食嫁。
以$350@連加一呢個價錢可以食到甘高質素既食物,真係好低。最重要既係食物新鮮,真係一試難忘