2011-08-01 198 views
依晚7點去到都好full~可能暑假關係~同埋任燒任食任飲無時限所以吸引好多人黎幫襯~加上食物黎講..真係整得好唔錯比起食過同類既韓燒黎講..真係好得~所以每次想食都只會幫襯依間熟食,燒烤物都好夠味~仲有前菜,刺生,壽司,生果甜品雪糕供應服務都好好又有禮貌~refill食物+收碟都快~鐵板仲係無限次任換任飲有豆漿,酸梅湯,涼茶等等選擇~不過我地通常另點啤酒冷盤類我like食沙律..整得真係唔錯又夠凍夠新鮮除左沙律~仲可以配搭菠蘿,粟米,提子乾,車厘茄等食物炸物又係整得唔錯~由其新鮮炸出黎既薯條次次都會食少少除左薯條仲有炸煎堆,豆沙鍋餅,春卷,煎南瓜糕,煎年糕等等不同款食物可供選擇韓式前菜都好齊備~味道又係好好~夠凍夠新鮮有泡菜,酸青瓜,芽菜,大豆芽,魚仔,菜類等等"人蔘雞湯"~果然有人蔘香味"碗仔翅"~濃稠度+味道都好好熱盤有炒菜,炒飯,咖喱魚蛋,燒賣,炒蜆等近期多數係"炒蜆"~以往會有"炒瀨尿蝦"~味道都ok呢我會必食"豬腳薑"~真係好好味~醋既甜酸味調得好好~豬腳夠腍身燒烤物起碼有20款~豬,牛,雞外(唔記得有無羊..因為我地唔食)仲有多春魚,魚柳,腸,火腿,魷魚,煙肉等等第一轉肉類
所以吸引好多人黎幫襯~加上食物黎講..真係整得好唔錯
任飲有豆漿,酸梅湯,涼茶等等選擇~不過我地通常另點啤酒
冷盤類我like食沙律..整得真係唔錯又夠凍夠新鮮
除左沙律~仲可以配搭菠蘿,粟米,提子乾,車厘茄等食物
炸物又係整得唔錯~由其新鮮炸出黎既薯條次次都會食少少
韓式前菜都好齊備~味道又係好好~夠凍夠新鮮
有泡菜,酸青瓜,芽菜,大豆芽,魚仔,菜類等等
"人蔘雞湯"~果然有人蔘香味
"碗仔翅"~濃稠度+味道都好好
熱盤有炒菜,炒飯,咖喱魚蛋,燒賣,炒蜆等
近期多數係"炒蜆"~以往會有"炒瀨尿蝦"~味道都ok呢
仲有多春魚,魚柳,腸,火腿,魷魚,煙肉等等
第一轉肉類食完後~我地會要求換板..準備燒菇類
除左"燒烤區"外~仲有"火鍋區"既食物~包括丸類,豆腐
菇類,南瓜,蟹柳等食物~通常我地會燒菇..中和肉膩感
中式甜品類有豆腐花,綠豆沙,涼粉~另外仲有糕點類甜品..同埋雪糕
豆腐花都整得有水準~好滑又輕身
整體食店雖然加左價~但我地都keep住幫襯左3年間
通常2-3個月會去食一次~食物依然有水準..整體都好抵食!
2011-07-18