2024-07-11
我朋友話晒都係食肉獸,難得中午有時間we time, 我哋就揀咗食日式燒肉。既然大家都肚餓,同埋見到餐牌價錢都好吸引,所以就叫咗兩個sets: 牛板腱肉,五花腩肉,仲有雞件。牛板腱燒肉餐:個餐應有盡有:有健康好味嘅海帶味噌湯,日本米白飯,沙律菜,同埋嗰餐嘅主打:牛板腱。日式燒肉要好味,視乎材料係咪新鮮,同埋牛肉嘅部位切得好唔好。呢份牛肉肥瘦適中,口感唔錯,第一塊冇加任何醬料,食落好香口,肉汁香濃。跟住幾塊嘗試配搭唔同醬料,最鍾意係香蒜檸檬汁,口感味道好新鮮。淨係食牛我哋會覺得有啲悶,所以我哋都叫咗個五花腩,俾我預計油分高,用嚟送飯真係好香口,口感一流。雞件我本人係10分喜歡雞皮,以日式燒烤嘅方式料理,雞皮燒到金黃鬆脆,連埋嫩滑嘅雞肉一齊放入口,好有層次感!總括嚟講以呢個價值,食到呢個質素,真係好抵食🤑
總括嚟講以呢個價值,食到呢個質素,真係好抵食🤑