2007-06-22 2 views
在寫這個食評前, 看過之前的食家評語, 都有小小同感. 這間鋪頭, 如果講食物, 價錢, 都其實值得去試多幾次. 小弟已經試過兩次了, 由於時間相差幾個月, 所食的食物有好大的差別, 但味道都係極好.論私房菜, 我都會再推介俾d 老友, 不過, 會加多一點點忠告. 起碼可以食得好味又開心呀.忠告如下:1. 最多三至四個人去食, 的而且確, 吾同的人數, 所出的份量, 又分別不是太大, 一些以一串串, 或一粒粒計的, 當然冇問題, 但好似炒一碟陳村粉等等, 兩個人食, 同四個人食, 份量一樣, 碟size 更加冇變. 但四個人食, 都絕對夠食.2. 間鋪頭似乎在管理人流方面不是做得太好, 特別係母親節的大日子, 出錯碟的情況都屢見不鮮, 但反之若果在平日(一至四) 或星期日晚上, 可能人流比較少, 出的食物, 又不見得有任何問題.3. 兩次去食, 我都叫了走辣少炸, 但似乎, 佢地只係聽而冇做, 我想, 佢地係這方面的食物出菜方面, 要加多改善.

忠告如下: