.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍱 𝘐𝘻𝘢𝘬𝘢𝘺𝘢 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘝𝘪𝘣𝘳𝘢𝘯𝘵 𝘈𝘵𝘮𝘰𝘴𝘱𝘩𝘦𝘳𝘦 @ 🌟 禮《👽食神大媽食午餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:小食前菜 HKD 20元氣蒜頭漬 HKD 38酒盗芝士 HKD 68黑松露枝豆 HKD 58金菇牛肉卷 HKD 58媽媽鹹蛋豬肉棒 HKD 48亞波美手羽先 HKD 48燒雞腎 HKD 32鹹蛋蟹羔玉子燒 HKD 88網燒赤雞肉 HKD 32唐揚炸雞 HKD 78蟹肉蟹羔甲羅燒丼 HKD 128薯上白雪 HKD 58.👽 大媽特登黎呢間出名好生意嘅居酒屋,去到真係要等位,全店滿座,令我地更加期待之後嘅嘢食。餐牌好多選擇,決定每個類別都叫啲試下。.🧆 首先送上小食前菜,係牛肉同海蜇,另外叫左幾款前菜,「元氣蒜頭漬」帶有微微辣味,醃得剛剛好,唔會太咸,好開胃。跟住就係「酒盗芝士」,酒盗嘅鹹香味同芝士嘅濃郁口感好夾,好享受。再來「黑松露枝豆」,加咗黑松露醬增添咗香氣,好味。.🔥 跟住叫左幾款燒物,「金菇牛肉卷」嫩滑多汁,而金菇帶有獨特嘅香味。「媽媽鹹蛋豬肉棒」有濃濃鹹蛋香味,好好咬口。「亞波美手羽」超經典,雞翼燒得香
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
唐揚炸雞 HKD 78
蟹肉蟹羔甲羅燒丼 HKD 128
薯上白雪 HKD 58

酒盗芝士

🔥 跟住叫左幾款燒物,「金菇牛肉卷」嫩滑多汁,而金菇帶有獨特嘅香味。「媽媽鹹蛋豬肉棒」有濃濃鹹蛋香味,好好咬口。「亞波美手羽」超經典,雞翼燒得香脆,醬汁令人上癮咁好味。「燒雞腎」又係經典,燒得剛剛好,香氣四溢。

🧈 主角之一「鹹蛋蟹羔玉子燒」必點,蟹羔同鹹蛋味道濃郁,玉子燒軟嫩滑溜,仲好大份!
🐔 兩款雞雞超好味,「網燒赤雞肉」啲醬料好惹味,雞肉燒得外脆內嫩,鮮味十足。「唐揚炸雞」每一啖都帶有濃郁嘅香脆油脂味。

🦀 仲有「蟹肉蟹羔甲羅燒丼」,擺盤好靚;蟹肉鮮甜多汁,蟹羔濃郁,兩者結合口感超正。配上丼飯,一齊食真係一絕!

蟹肉蟹羔甲羅燒丼

🍠 最後就當然要食甜品,「薯上白雪」係一球雪糕放喺蕃薯上面,非常創意。蕃薯煮得軟綿,雪糕大大球,甜而不膩。
😙 呢間小店,生意好,真係好有居酒屋氣氛,嘢食多選擇,有機會可以去試下呢。

📍 太子花園街213號地舖
📲 +(852)2630-8884