L‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍳 𝕄𝕠𝕟𝕤𝕥𝕖𝕣 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD115 @ 🌟 Studio Caffeine 《👽食神大媽生日食唔停系列》⠀.⠀💁‍♀️ 圖片展示美食為:⠀𝕄𝕠𝕟𝕤𝕥𝕖𝕣 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD115⠀𝔸𝕞𝕖𝕣𝕚𝕔𝕒𝕟 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD105𝔽𝕝𝕒𝕥 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 HKD40.⠀👽 大媽今個月生日大快樂,好開心呀,可以連續成個月不停食食食 😬😋✌️ 一切由一個滿足嘅早餐開始先 🤣⠀.⠀👽 大媽之前有專題同大家介紹過好幾間餐廳BRUNCH嘅選擇,但最新發現嘅呢一間,大媽覺得唔等專題都要獨立點名報導一下,事關佢實在太優質啦!😳👍⠀.⠀位於佐敦廟街嘅呢間Café,基本上未入去淨系望門口,已經發現成條街佢嘅門面系最有英倫古舊嘅感覺,但又唔系RUSTIC嘅風格,令人好好奇想入去👀下。⠀.⠀入去之後發現。西式嘅咖啡店有濃濃嘅香港本土情懷 😳 因為有一整片連儂牆,同埋非常多支持香港嘅標語、擺設。就連提供比客人放口罩嘅袋,都系我地香港人買雞蛋仔呢類小食會用到嘅啡色紙袋仔,呢一點真系見微知著,完
L
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:⠀
𝔽𝕝𝕒𝕥 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 HKD40
.⠀
入去之後發現。西式嘅咖啡店有濃濃嘅香港本土情懷 😳 因為有一整片連儂牆,同埋非常多支持香港嘅標語、擺設。就連提供比客人放口罩嘅袋,都系我地香港人買雞蛋仔呢類小食會用到嘅啡色紙袋仔,呢一點真系見微知著,完全系流露住濃濃嘅香港情 ❤️。⠀
.⠀
😃 打開餐牌,大媽非常佩服一間小小嘅Café,竟然提供咁多食物同飲品選擇,尤其咖啡品質選擇方面更加系非常專業。難怪擺設牆上堆滿好多咖啡比賽嘅獎狀,凸顯餐廳對咖啡出品嘅專業追求。🤩👍⠀
.⠀
最令大媽感到驚訝同滿足,就系佢嘅全日早餐,大媽自問不論國內外都食過好多唔同檔次嘅早餐,但要數材料豐富、性價比之高,呢間必定入選三甲之列 😱! ⠀
.⠀
😬 話說大媽點選左「怪獸早餐」,以115元個價錢竟然可以享用到足足12款食物!加上系閒日,惠顧早餐仲可以配免費飲品!😱 實在太優惠啦!大媽一向重質素多過價錢,但佢就絕對無將就,食物質素非常高,每一件基本上都無得挑剔,就連最普通嘅沙律菜都爽口新鮮!👍 唯一遺憾就系生意太好,牛角包沽清,大媽無緣品嘗。🥺

.⠀
👽 大媽當日點選左一杯 FLAT WHITE,同行另一位點算左 LATTE ☕️ 咖啡師非常細心拉花,令大媽非常驚喜。圖中呢一杯個公仔,究竟系獅子 🦁️ 松獅 🐶 定系熊人 🐻 呢?🤷‍♀️.⠀
🌟 真正答案其實可能系:「像熊、像獅、像大媽」先啱。🤣❤️
Flat  White

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Breakfast)
Flat  White
American All-Day  Breakfast