2023-06-30
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍽 Dҽʅυxҽ Dιɳɳҽɾ Sҽƚ αƚ α Cαʂυαʅ Eαƚҽɾყ @ 🌟 Plato Cafe & Bistro《👽食神大媽食西餐》.💁♀️ 圖中展示美食為:Deluxe Dinner Set for Two HKD 548- Parma Ham with Cantaloupe Salad- Potato Soup- Honey Roasted Pork Knuckle- Spanish Paella- Japanese Cheesecake- Peach Yogurt- Hazelnut Green Tea Latte.👽 大媽以前試過佢起油麻地開嘅元老店,最近呢就佢嘅佐敦店食晚餐,超級旺場,好彩大媽早去。見到佢嘅「至尊二人套餐」真係好抵食,必須試下 😝.🥗 開始先食頭盤「西班牙風乾火腿伴哈蜜瓜沙律」,火腿熟成好好味,沙律好清新,尤其蜜瓜夠曬甜,夏天食好適合又開胃。.🥔 跟住嚟碗熱辣辣嘅「薯仔湯」濃郁香滑,飲完湯之後,剛好主菜已經準備好啦!.🐷 餐廳好貼心地將「蜜糖燒豬手」全部起骨,每件豬肉都厚切好大塊,燒得啱啱好,外
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
- Japanese Cheesecake
- Peach Yogurt
- Hazelnut Green Tea Latte
Potato Soup
🐷 餐廳好貼心地將「蜜糖燒豬手」全部起骨,每件豬肉都厚切好大塊,燒得啱啱好,外皮糖衣香脆,肉質鮮嫩多汁,配上甜甜嘅蜜糖醬,滿足 👅
Honey Roasted Pork Knuckle
Honey Roasted Pork Knuckle
🦐 接住就係「西班牙海鮮飯」,用獲仔上台好可愛。大蝦大大隻,米煮得彈牙有嚼勁,配上味道濃郁嘅醬汁,好暖胃。
Spanish Paella
Spanish Paella
🍰 食完主菜之後,就嚟到甜品啦!本身有D擔心因為之前幾款食物太豐富會食唔落,估唔到「日式芝士蛋糕」好輕盈,好滑嫩,微微嘅芝士香氣,正 😋
Japanese Cheesecake
🍑 另外一定要試下呢度嘅「蜜桃乳酪」同埋「榛子綠茶鮮奶」,跟餐仲可以用優惠價換取。乳酪好滑身,帶有淡淡嘅蜜桃香氣,唔會太甜,好適合夏天飲。而「榛子綠茶鮮奶」就更加係一絕,綠茶好濃,同榛子味完美結合,好好味!
Peach Yogurt
Hazelnut Green Tea Latte
😋 溫馨提示,呢間西餐廳晚市基本上係爆旺,大家如果係夜晚嚟食記得訂位又或者避開繁忙時間喔。
📍 佐敦吳松街186-188號地舖
☎️ +(852)2388-8269