2016-07-26 5119 views
今日心血來潮想食天婦羅,天秀食過3次,但今次想快食所以就彭彭聲衝上去一宝,因中午只做walk-in,所以等了大概15分鐘。午餐只有數款選擇,但來到一宝當然是食天丼啦。前菜有沙律不過不失、蟹肉燉蛋都幾滑,另外杯綠茶好好飲。主角來了,不是用珍珠米而且份量較少,天婦羅有南瓜、茄子、秋葵、白魚、大蝦和流心蛋。樣樣食材都新鮮,略嫌粉漿過厚而且頗咸,食到三份一時外皮已經唔脆,流心蛋應該是處理過,所以蛋白部分比較靭。整體食物尚可,但個抽風系統真係要大大大大的改善,食咗45分鐘,濃濃既油煙味足足跟著我整個下午呢。

2016-07-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)