本來去白沙道的峰壽司,但去到先知結業,後來上open rice 先知開了皇室堡此店。7pm左右嚟到,門口已經有十幾人等位,因兩個小朋友好想食都照等。去接待員度攞飛, 佢個樣已好唔友善。先生見佢後面有輪候坐嘅櫈就同小朋友去坐, 呢個接待員就剛睇完店內坐位情況行出嚟, 我先生唔知佢喺後面, 佢竟然唔係講"唔該借借!", 而係發出"習!"的聲,話你左住佢, 個樣仲係勁不滿皺眉!一等點知就咗成個鐘有多, 到叫到我哋號碼, 先生攞住飛行去, 佢竟然又係眼都唔望你話:" 未有呀, 等多陣啦!"先生即時話佢" 無位咁你又叫號碼?" , 佢無好氣答你, 仍然話:"未有呀, 等多陣啦!"其間有其他等位客人亦表示不滿, 因接待員叫客人攞飛後睇號碼機取位, 但佢只叫完又唔更正號碼機號碼, 之後又話客人過咗號碼。 , 而新店嘅其他店員亦都無木口木面, 無咩笑容可言!唔似以前白沙道, 有客人到或離開店內嘅店員都會打招乎!!環境方面, 迴轉枱的位置小咗, 大約只有8個左右! 全店位置總數, 應該同以前白沙道差唔多!食物方面保持以往水準, 但就比較以前size細咗d啦! 新店亦潻加了熱食嘅食物選擇, 但我哋今次嚟
本來去白沙道的峰壽司,但去到先知結業
,後來上open rice 先知開了皇室堡此店。

去接待員度攞飛, 佢個樣已好唔友善
。先生見佢後面有輪候坐嘅櫈就同小朋友去坐,

而係發出"習!"的聲,話你左住佢, 個樣仲係勁不滿皺眉!

之後又話客人過咗號碼。
, 而新店嘅其他店員亦都無木口木面, 無咩笑容可言!

唔似以前白沙道, 有客人到或離開店內嘅店員都會打招乎!!

食物方面保持以往水準, 但就比較以前size細咗d啦!

新店亦潻加了熱食嘅食物選擇, 但我哋今次嚟嘅target主要係食壽司, 所以無點熱食!

2012-03-03
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)