今日好姊妹約食泰國菜黎到這間在海港城對面的一間大廈樓上,環境都算大同光猛前菜都算多又豐富!顏色靚!蛋這個好怪,外面的膠質口感及上面的配料好唔夾,不喜歡豬頸肉比較硬身,唔爽口!但我推薦這個中泰fusion的鮮蝦木瓜沙律,好野味!蝦有3隻,都爽口;酸酸甜甜又帶點辣醬汁,爽口又多花生香;夾著中式咸蛋,感覺幾特別金錢魚餅味道正常;蝦豬肉多士唔脆口,豬肉硬了點豬手出色,好軟腍!都入味,還有蛋、豆腐配料,都幾好味另外是三文魚冬蔭公米線,比較普通南瓜蒸甜品:如果切埋下面的南瓜皮更好,上面的吉士口感似布丁,不會太甜芒果不是太甜;糯米飯好硬身藍蝶花似品:太甜無特別因為姊妹未放到工,所以等埋佢。侍應唔理囉,見前菜未動過都想上主菜,一點也不細心為客人想想,交功課就算。同埋有一個白衫帶黑眼鏡的侍應,明知我個袋大(買咗水果),另外那邊有路又偏偏要在我那邊過,仲係咁話我要坐前D、個袋唔可以咁放。大哥!我放個袋在我張椅背想坐舒服些,另外有路你都唔行,一點也不貼心,這種服務態度真差!講真食物就算幾好食,但這種服務下,下次請我也不會來!
今日好姊妹約食泰國菜
黎到這間在海港城對面的一間大廈樓上,環境都算大同光猛

前菜

前菜都算多又豐富!顏色靚!
前菜

蛋這個好怪,外面的膠質口感及上面的配料好唔夾,不喜歡

豬頸肉比較硬身,唔爽口!

前菜

金錢魚餅味道正常;蝦豬肉多士唔脆口,豬肉硬了點

豬手

豬手出色,好軟腍!都入味,還有蛋、豆腐配料,都幾好味
另外是三文魚冬蔭公米線,比較普通
南瓜甜品

芒果糯米飯