小弟幫襯完貴寶號都忍唔住一定要張第一次食評奉獻比貴公司,話說今日小弟同老婆尖沙咀行街,太太話想食放題,剛好行過有個阿叔派傳單,見近近地上去試試,點知瀨晒野!首先一上去都唔係好多人食野大把位,但個阿叔就要我地坐係條路邊,由於我同太太剛行街買左兩袋野,所以同帶位講可以搵個闊少少的位得嗎,但阿叔就話無其他位(明明周圍都有位),咁我唯有放係坐位隔黎,個阿叔見我啲野放過隔黎少少,就黑口黑面話幫我放係另一間房,咁我太太話比佢知有貴重野唔想放,個阿叔就話“哦”,然後行左去落單,咁我同太太無理咁多就食野,之後大約15分鐘左右,個阿叔帶兩個客黎想坐我隔黎,咁我緊係搬過啲自己野,個阿叔又叫我地放係房,我太太解釋有易碎的貴重野,就話唔好,個客見咁逼又唔係無其他位,就想轉去第二到,之後再過多15分鐘左右,今次有另一位着住件恤衫的人再帶兩個客過黎,又舊事重提,今次我忍唔住同佢講唔得,我啲野好貴,唔拎得走,佢就好似黑社會講數咁話我阻住佢做生意(四圍都係位,但就偏偏要不停搵人坐我隔黎),我雖然覺得佢態度好差但我都好聲好氣問佢會唔會比到張櫈我放野,佢又好串咁話唔得,個條係主要通道,唔放得櫈,講真見佢咁串我都廢事理佢,
首先一上去都唔係好多人食野大把位,但個阿叔就要我地坐係條路邊,由於我同太太剛行街買左兩袋野,所以同帶位講可以搵個闊少少的位得嗎,但阿叔就話無其他位(明明周圍都有位),咁我唯有放係坐位隔黎,個阿叔見我啲野放過隔黎少少,就黑口黑面話幫我放係另一間房,咁我太太話比佢知有貴重野唔想放,個阿叔就話“哦”,然後行左去落單,咁我同太太無理咁多就食野,之後大約15分鐘左右,個阿叔帶兩個客黎想坐我隔黎,咁我緊係搬過啲自己野,個阿叔又叫我地放係房,我太太解釋有易碎的貴重野,就話唔好,個客見咁逼又唔係無其他位,就想轉去第二到,之後再過多15分鐘左右,今次有另一位着住件恤衫的人再帶兩個客過黎,又舊事重提,今次我忍唔住同佢講唔得,我啲野好貴,唔拎得走,佢就好似黑社會講數咁話我阻住佢做生意(四圍都係位,但就偏偏要不停搵人坐我隔黎),我雖然覺得佢態度好差但我都好聲好氣問佢會唔會比到張櫈我放野,佢又好串咁話唔得,個條係主要通道,唔放得櫈,講真見佢咁串我都廢事理佢,照食野(心諗我入黎時已經話比你知我情況,你可以唔做我生意,但你又想收我錢仲要比面色我睇!)之後佢見我唔理佢個客又坐到先黑面行開!好,諗住終於可以正正常常食飯,叫個恤衫仔收一收啲碟,佢放隻碟係我隻眼面前同我講叫我夾埋舊餸唔好浪費,我當堂火都黎,望住佢叫佢拎開,講真未試過食放題咁受氣!
除了職員態度超差之外,食物亦唔好食,焗蠔唔熱,羊架超咸,刺身有沙,壽司搵個小朋友都整得靚過佢,串燒燒燶左等等,兩個人$700咁的態度同質素,一定唔會有下次,垃圾中的垃圾,有得揀比一星都唔想比!

2016-03-17
$2 (Dinner)