呢日煩惱緊lunch吃甚麼就經過呢度,見到裝潢好似潮潮地仲有我最愛的沙律餐,試得過!呢度最好就係每日午餐之選都唔同,都係唔同類型嘅菜式,我最開心就係有沙律餐,不過都要諗好耐,因為沙律餐都可以選擇配唔配包同埋邊款包,最後我選擇左軟法包!法式烤軟飽餐(胡麻醬雞絲野菜)配迷你田園沙律 $44好彩我揀左呢個包,因為佢份量係大D架~~~成條軟法包裡面有滿出來嘅雞肉野菜,其實胡麻醬可以再少D,本身D菜都幾爽口,雞肉可以接受,面包唔硬幾有口感,成條食晒係會飽的.不過我無expect過迷你沙律真係迷你成咁,男仔無可能食得飽.香草番茄軟包餐(牛油果凱撒)配迷你田園沙律 $44點解我話好彩叫法包餐?因為同一樣嘅價錢,同一樣嘅沙律,但呢個包係一半size!兩個餐相比呢個分量就更加少,連我平時細食嘅同事都嚇左一跳,就算個包細個沙律都多返少少丫,同我個餐一樣,雖然店員指呢個香草包貴D所以size會一半,但咁真係好難接受.牛油果都ok,個包係有少少蕃茄甜味,不過好多人都一定唔會夠飽.日式甜咖哩飛驒牛漢堡奄列飯 $48相比之下,午餐之選性價比高好多,首先D飯係足夠飽肚.飛驒牛漢堡唔係太大塊,勝在厚度ok,切開細細塊

法式烤軟飽餐(胡麻醬雞絲野菜)配迷你田園沙律 $44

香草番茄軟包餐(牛油果凱撒)配迷你田園沙律 $44
香草番茄軟包餐(牛油果凱撒)配迷你田園沙律

香草番茄軟包餐(牛油果凱撒)配迷你田園沙律

日式甜咖哩飛驒牛漢堡奄列飯 $48
相比之下,午餐之選性價比高好多,首先D飯係足夠飽肚.飛驒牛漢堡唔係太大塊,勝在厚度ok,切開細細塊撈埋飯食味道夠濃所以都好滿足~~至於甜咖哩上檯已經聞到香氣,係吸引而且D咖哩容易入口嘅,亦有唔少蔬菜粒增加口感,可惜嘅係佢D汁唔夠多食食下會變左食白飯咁.飯粒唔會太濕而且彈牙,整體係中上嘅菜式(特別係同我個沙律比)
日式甜咖哩飛驒牛漢堡奄列飯

呢度D飲品選擇多,連咖啡都有幾款揀,中間仲有D特色味道,但為左唔加錢,我只叫了普通咖啡.
普通都有驚喜,咖啡味香濃又滑,唔會有苦澀味奶味都剛剛好,算係小安慰啦.
熱咖啡

熱咖啡