wewe
Level 4
2017-08-11
1K views
Follow
星期四閒日,三大一bb去食lunch buffet。一入座,個位勁大風,我們有老有嫩要求換台,其實無得揀只可搬過隔離。有要求過去餐廳另一較遠處,職員說問一下,問了十分鐘還沒回,追問下先講話個位唔俾得我 👎🏻。

在搬緊過隔離台嘅時間,負責帶位果位小姐又行埋來不停問我show coupon, 係不停問3/4次! 小姐,難道你見唔到我抱緊個bb,移動緊佢坐上high chair 咩?難道你見唔到你嘅同事換緊野呢?可能岡位不同佢無幫手,但係你摧乜野呢?👎🏻遲30秒會死人嗎?最後埋單時張單照原價👎🏻摧完都漏,咁摧來做乜呢?

進餐了,取食物途中,若有侍應主動提出幫你手,真的是受寵若驚,若是視而不見,我都見怪不怪。呢間酒店,同美麗華都係後者。

世貿mr steak嘅職員仲會話:你坐輪椅呢,就會幫你囉。(上次我真係有困難想佢幫忙,得到咁嘅回應!極品)

唯獨是油麻地間逸東,不是什麼名牌酒店,但職員很主動,很窩心。

去過皇冠buffet都知佢個場好細,但明顯人手不足,經常無人收碟,碟疊到上第三層先會收。更唔好講話加水和窩心服務。較高級的都做到燥晒聽到佢同低級員工口角又黑晒面。👎🏻

食物質素以折後215/head價錢是正比,唔係突出,勝在有羊架和燒牛肉。沙律款式多也有ham, 味道幾好。甜品唔吸引,例牌杯裝H記雪糕,三色加芒果紅梅味。👍🏻

其實去食餐buffet都係想relax下,成家去食就自然食出個服務質素,見到d staff 打仗咁衝來衝去你話為乜。❌
Like
Ratings