2018-09-23 58 views
今日同老闆行經長沙灣見客,到下午時候老闆話有一間西餐廳幾好,因為佢之前同佢老婆食過,都話好好食!所以決定帶我食完再返公司!我哋入去發現餐廳以火車車廂作裝飾重點,兩邊牆都有2部大電視模枋車窗外的風景,十分真實!之後我地叫咗個蒜香蝦意大利麵,麵既軟硬度剛剛好,好有口感,配埋個蕃茄龍蝦醬,感覺好特別又開胃,而且佢既蒜香好惹味,加上一d既香料同一隻隻大香蝦,絕對值得推薦!我地重order咗個可以話係廚師推介既”牛肩胛”首先講佢個賣相已經一絕,牛肩胛配上黑松露波特菇同蘆筍已經要相機食先,外型絕對拍得上外邊既米芝連餐廳!之後開始食落口,發覺塊牛肩胛煎得剛剛好,我估大約4成熟,肉質好幼嫰,而已肉層多汁,食落口感覺肥瘦肉比例剛剛好,而且個波特菇成個手掌咁大,食落好重黑松露味,而且比較有口感,仲帶有少少苦甘味,臨走前服務員仲送上一杯冰涼既薄荷清泉水比你解解暑,確實好有驚喜,大家值得一試!