小女子一向好鐘意發掘d樓上店,貪佢夠靜又唔駛比人催你食。最近好想食法國菜,睇雜誌見到呢間法式私房菜做松露餐,所以就約左個好耐冇見既friend食dinner,悠悠閒閒咁傾下計,食個飯。我早3日book左枱。待應話番比我知其實早一日book都ok架喇
入到餐廳覺得成間餐廳好有格調,同埋唔會好逼。我地叫左同兩個set meal,自己本身鐘意食松露,所以真係好期待呢餐!

欖油黑菌醬田園沙律
首先係個田園沙律,個配搭好好特別,因為食沙律唔係落沙律醬就係黑醋,食到悶悶地,呢個沙律加左欖油黑菌醬,d醬食落有松露既香,配埋新鮮既沙律菜,勁fresh,而且兩樣野出奇地夾,即刻好開胃~

松露白菌湯
之後就上個松露白菌湯,平時去食西餐我都一定係叫白湯,呢個松露白菌湯啱晒我心意,個湯好濃郁,除左松露味之外,仲有打到好細粒既菌類,口感好豐富,唔駛落太多忌廉都覺得夠香,yummy~

白露筍配西班牙火腿黑松露荷蘭汁
之後就到白露筍配西班牙火腿黑松露荷蘭汁,第一次見到白色既露筍覺得好得意,露筍本身好清甜,同埋個松露荷蘭汁唔會太濃,唔會搶晒露筍本身既味,仲有加埋片咸香既火腿,食落幾夾,原來火腿唔配哈密瓜都幾好味架喎。

香煎三文魚配泰式酸汁
等左唔係好耐主菜都上lu,呢個煎三文魚配泰式酸汁我地都係第一次食,仲有紫色果d係紫蕃薯!三文魚煎到好香口,配個酸酸地既汁好清新,食落一d都唔油膩。仲有個紫蕃薯勁特別,一來個組合已經好新鮮,二來食落match,紫蕃薯甜甜地加酸酸地既汁好味得黎又唔會蓋過三文魚既味~

比利時朱古力布朗克蛋糕
最後就到chocolate brownie, haha呢個係我好鐘意既甜品,師父整得好靚,云尼拿雪糕再配上熱熱地既brownie有d溶溶地真係最佳既配搭呀,加埋士多啤梨,好味!
兩個人食飽告埋單平均$400一個,質素滿意,有下次~