2017-11-06
經過見到太和有一間食西餐嘅地鋪《咖啡灣》,餐廳裝修以藍色為主,入面佈置得非常精緻舒適,我哋三個人就一齊入去試吓。店員非常殷勤嘅招呼,即刻攞咗餐牌俾我哋選擇食物,餐牌厚厚的,入面有唔同種類嘅食物選擇,而且圖片非常吸引。首先我們點了幾款小食「焦糖雞翼拼薯角」雞翼有五六隻,面頭有好濃郁嘅甜甜焦糖味道,外皮香脆,肉質滑嫩,非常滋味。「芝士焗洋蔥煙肉薯角」薯角非常大件,賣相好吸引,面頭有厚厚嘅芝士醬汁同埋香草,外脆內軟,食落去好香口。另外再叫咗兩個「黑松露香菇忌廉湯」同埋「香草白酒忌廉煮蜆」一齊share嚟食。「咖啡灣早餐」當中當然有我最鍾意食嘅「炒蛋」,食落去有好新鮮嘅雞蛋味道,而且好Creamy。除此之外,還有薯仔、蘑菇、煙肉片、煙三文魚同埋芝士腸,非常豐富。另外再叫左一個「卡邦尼溫泉蛋意粉」,意粉非常入味,正。最後每人叫咗一杯飲品,由於特飲款式多不勝數,朋友們叫了「藍精靈沙冰」、「粉紅西柚」同埋「蘋果蜂蜜綠茶」。「綠茶鮮奶」綠茶鮮奶拉花好靚,綠色正配合三眼仔嘅外型模樣,超級神似,影完相之後完全唔捨得飲。飲落去綠茶味道苦澀而鮮甜,好好飲。總括而然,所有食物賣相都非常吸引,而且味道好味,難怪有
首先我們點了幾款小食
總括而然,所有食物賣相都非常吸引,而且味道好味,難怪有咁多人排隊等位,每一晚幾乎全場爆滿。