2014-06-06
假期與好友輕鬆遊玩大澳感受大自然。掃完街去完cafe嘆完夜晚又係時候食晚飯,,周圍店舖都關門,,又唔想食泰國野,,見呢間野有冷氣嘆餐牌食物又幾合我地心所以就扑鎚入去。全場爆滿,,好唔容易店員阿姐搵到兩個位比我地坐,,坐低冇耐又轉左張四人枱今次坐兩分鐘唔夠又再轉第二張四人枱,,內心已經有啲無奈兼有點黑面。😡😡😡餐牌都幾多選擇,,奈於只有兩個人,,叫住兩碟小菜加白飯先,,唔夠再叫避免釀成浪費,,叫左獅子頭加碟上湯浸時蔬。等左40分鐘的獅子頭,,個茨汁係咸的,,獅子頭只可以叫暖而唔係熱,,肉味唔太出,,小棠菜就烚得不過不失,,一道咁簡單既菜式都整到咁我都唔太期望之後既時蔬。其實去餐廳叫呢啲菜我覺得好唔化算,但食左咁多肉就想食番啲菜平衡一下。西蘭花營養好高,,食多有益。但呢道菜整得好淡味同埋啲西蘭花整得太稔冇左嚼勁,,都係一般般。最慘又係等左超耐。😔
Other Info. :
茶唔斟杯,,叫伙記落單又詐聽唔到,,上菜速度好似🐢咁慢。
幾忙碌幾旺場都好,,基本服務態度都應該有吧!!!?
唯一值得讚既係洗手間很整潔~