本人曾光顧此店多次, 但覺食物質素日差且平平, 但勝在就腳, 故亦常去. 但隨著它的食物質素日差, 巳少去了.
昨晚約十二時到, 再次與友人到上址幫襯食下雞煲, 睇下有無改善, 但點知就開始了一個不快之行了.
雞煲到了, 一望之下, 乾乾的, 無乜汁, 咁就叫女侍應 (帶黑粗邊眼鏡的那位, 點解要講明此位呢, 因她的態度真係好差), 請求她加汁, 真係請求架, 我有唔該前, 唔該後架.
點知佢居然答話 : 我哋 d 煲係咁架喇, 你煲煲下佢咪出水囉.
我咪講: 煲到 d 雞出水, 咁 d 雞咪鞋晒囉, 唔該加 d 汁呀.
點知個姐姐居然講: 我哋 d 汁好貴架, 加汁要錢架.
我友人見咁, 咪有少少火講: 咁真係無汁呀嗎, 咁服務即係叫人唔好幫襯啫.
姐姐居然又講: 你鐘意喇, 我無捉你入嚟幫襯架.
之後二話不說, 轉身走咗. 仲同其他侍應傾及向我友人指指點點.
咁無法喇, 煲又到咗, 照食喇.
我想叫支啤酒, 點知個姐姐叫極都唔啋我, 佢當時係無野做, 企在一旁.
我唯有叫另一女侍應喇, 可能我的坐位區係由佢負責喇, 佢就死死氣嚟招呼我. 我先有支啤酒飲咋.
正因個煲無汁, 開爐一陣巳濃底了, 唯有架湯喇, 咁個煲就走晒味.
唯有叫個菜, 滾菜食算了.
埋單了, 正如我之前講, 我個區可能係該姐姐負責喇, 又係佢幫我埋單.
咁樣的服務, 當然唔俾貼士喇, 咁就又俾佢白我一眼同咀廟廟.
為我這個不快之行加了一個更不快的句號了.
總結一句, 這店的服務真的不知所謂.
Like
2014-05-16
$200 (Last Night Supper)