2017-01-02
同朋友行完鴨記黃金搵野食 見到呢間野 , 之前朋友東涌食過呢類蒸氣火煱讚口不絕 第一次即管試下 粥底選排骨粥每人乳鴿半隻, (自選)龍蝦半隻, (自選4)海鮮 (一次)任點和牛 蝦丸等海鮮鮮甜 上完首輪食物後 , 再落單任點放題食物 , 結果足足45分鐘齋坐 , 三番搵侍應追單 , 45分鐘後攞左二人份量菜藍 二人份量牛肉 其他一概沒有搵部長/經理黎小 , 終於經理攞黎 二人份量菜藍 , 五件釀苦瓜(無點,而且二人應該兩件), 唔記得四件定五件粟米(無點,一樣二人應該兩件),丸類每種兩件 , 牛肉(份量正常)到呢個時間 已經無心機食落去 , 食埋菜同苦瓜算數 , 其他都費事食 , 食埋個粥底 , 可能因為太耐煲乾水 加左一次水 , 粥底淡而無味埋單加一連茶介 兩人八百幾食到成肚氣 覺得勁唔抵食睇住隔離檯熟客唔停上食物 , 我地就齋坐深水埗區食八百幾 , 我去尖沙咀乜都食到
粥底選排骨粥
任點和牛 蝦丸等
埋單加一連茶介 兩人八百幾食到成肚氣 覺得勁唔抵食
睇住隔離檯熟客唔停上食物 , 我地就齋坐
深水埗區食八百幾 , 我去尖沙咀乜都食到