朋友退休返泰國,今日同佢食飯 farewell,佢揀食中菜同喺尖沙咀區,就揀咗呢間。以前都食過呢間餐廳,有點失望佢哋拆走晒啲卡位 😑 成晚餐廳都好似得 3 成客人,唔明點解要將啲客位擠埋一齊,其實可以間開小小等啲客有返啲空間!朋友嚟齊仲傾緊計 (太耐無見,又 3 個女人一個虛 🤣🤣) 個侍應小姐就不停問我哋落得單未,又叫我哋試吓啲湯。 。 。我哋梗係等主角發辦,佢唔想食湯但亞姐姐又不停 sell,我哋唯有叫一盅應酬佢,之後主角話要食豆腐同炒飯,再叫小小肉就傾咗一晚。個湯其實好味,3 個人 share 一盅都 ok。雞絲粉皮就唔得,完全唔夠醬撈勻啲粉皮,當然唔好食啦。紅燒花膠豆腐,豆腐可以,但花膠有一陣雪櫃味,可能佢哋煮定好多雪住,再加落其他餸到,但唔值呢個價 🤔石鍋黑椒無骨豬手,味道可以,亦比較濃味,但豬手唔算多。最出色係個脆米炒飯,材料好簡單亦唔值錢,但味道竟然好味,個脆米加咗唔少分。如果餐廳改善吓啲服務,呢度唔限時間,想簡單傾計食飯都係好選擇。

個湯其實好味,3 個人 share 一盅都 ok。

雞絲粉皮就唔得,完全唔夠醬撈勻啲粉皮,當然唔好食啦。

石鍋黑椒無骨豬手,味道可以,亦比較濃味,但豬手唔算多。

姬松茸燉響螺
雞絲粉皮