明閣 (香港康得思酒店)

Ming Court (Cordis Hong Kong)
2014-08-23 5185 views
同一班老朋友叙舊,見明閣有咁多正面食評,所以去試下。食物同環境都真係一流,超讚!最最推介係個靚湯: 花膠雪耳燉老鴿個湯叫做「金」,落足靚料,花膠大概有手指尾咁長,淋身好味又有骨膠原,雪耳就真係好大舊,老鴿有四份一隻(小隻),無諗住有咁多料,哩個老火湯爐火純青加以本傷人,又好美又保身,無得輸!飲完個湯食埋湯料已經有D飽~之後哩個片鴨都係推介,所謂有圖有真相:外面脆身,勁可口,最讚係片鴨唔會有層肥膏,食落去唔會覺得好油膩,肉質軟硬適中,有肉汁,好好味道!正呀!!一鴨二食,我地叫左七彩炒鴨絲,唔知係咪因為烤鴨太好味,哩個二食就無咩驚喜,而且略為過咸。仲有叫左哩個八小碟:八小碟包括左大家好讚的叉燒,大致上各小碟也好味,但我都係覺得烤鴨最出色!
!
最最推介係個靚湯: 花膠雪耳燉老鴿
金湯的雪耳
飲完個湯食埋湯料已經有D飽~

之後哩個片鴨都係推介,所謂有圖有真相
京式烤鴨

八小碟
八小碟
Other Info. : 用餐環境很適合家庭/大伙兒晚飯
2014-08-16
$390 (Dinner)
京式烤鴨