2015-08-16
對於員工態度極為不滿,食物中規中矩。我係土瓜灣街坊,依間甜品唔算非常好食,不過價錢唔係貴所以都黎過好多次,之前都遇過無禮貌既員工,但今日真係火都黎埋,因為發生係媽媽身上。今日我一家三口黎食,入到去某員工叫我地坐卡位,我地都唔係坐低吹水果啲,諗住食完就走。食左大半碗有個"帶黑框眼鏡 眼細 帶耳環 灰T短褲"既男員工走埋黎同我地講,內容大約係:介唔介意調去後面張台,因為出面有堆人等緊。我地都未答佢,佢已經九秒九一手搶左我媽咪仲dup低頭食緊果碗糖水想搬去後面,真係好無禮貌。其實我地當然係唔介意調個位,大家方便姐,但佢咁既態度我媽咪都燥,即刻話:你擺返低,我地食埋即刻走。佢竟然拎起碗野講:不如我幫你拎去後面啦,因為依張係大台黎。既然你係要趕我地去後面,何必又問人地介唔介意呢?其實已經好煩到個客,岩岩開始食就話姐,就黎食完都要人地郁?個客唔願意都要夾硬黎?多人就係客,少人就唔係?真係好唔尊重客人同好無禮貌!其實已經唔係第一次,之前有個阿嬸又係走埋黎拎走個糖水要我地調台,同行既朋友都呆Q左,佢地真係以為"幫你拎就已經就晒你啦"咁既樣。個客唔係老馮要讓咖。老實講,行兩步好閒,但啲員工既態度同行為都
其實已經唔係第一次,之前有個阿嬸又係走埋黎拎走個糖水要我地調台,同行既朋友都呆Q左,佢地真係以為"幫你拎就已經就晒你啦"咁既樣。個客唔係老馮要讓咖。老實講,行兩步好閒,但啲員工既態度同行為都on99,真係好討厭。如果態度好啲,又有乜所謂。
學我朋友講句:少人都唔敢去食啦,坐邊都好似阻住佢地張大台咁。