2018-10-07
這間餐廳是我認為係香港性價比高的一間法國餐廳 當時位於銅鑼灣時我一試便愛上 在望住維港的海景和柔和的燈光下 充滿了一餐滿載幸福的晚餐 現在新地方望樓景有少少失望食物質素方面佢個Menu定時定候都會轉 喺食物方面一定會比到你驚喜首先佢會俾個麵包盤 牛角包極好食 必試呢度菜好好食 但唔知咩名個蚌非常鮮甜 酸酸甜甜配搭 有不同層次呢個龍蝦湯唔誇張 係我飲過最好飲 最濃郁嘅一道湯 啖啖都係龍蝦味 好似一次過食緊10隻龍蝦咁 非常推薦佢嘅魚子醬42度Slow cook三文魚 永遠都係呢間店嘅招牌菜兩個main course都好有質素甜品都好好食作為有紀念節日嘅時候你黎呢一間 一定冇揀錯 不過去之前要問一問個酒牌整好未 食法國餐不能沒酒飲 冇都要自備去因為以前侍應會詳細介紹每一道菜 好多互動份外滋味 但依家只係上完菜就走左 有少少大排檔feel溫馨提示:現在搬來灣仔環境地方雖然擴大了 但少左當時浪漫的氛圍 這裏分咗三個Area 但中間是一個開放式的地方 沒有以前私隱度高的感覺 坐在中間兩邊的隔音差 只要隔離枱講緊嘢 我基本上全部都聽到 建議鋪頭可以將中間的地方都間埋活動板 枱布可以的話不要用白色A
食物質素方面
佢個Menu定時定候都會轉 喺食物方面一定會比到你驚喜