2010-10-10
我係住元朗既,呢間餐廳開張果個月,我開始幫襯,周不時都會去,有時午餐,有時晚餐,因為佢既食物都ok,首張果期服務態度都唔錯,但我上星期五同我的家人晚上十點左右去食,當時餐廳內無乜人,而我就食左野,我陪我媽媽同女朋友食,因為當時已較夜,加上女性晚上不會吃太多,她們只叫了兩碗湯河粉,加多一碟菜,其實佢地都食唔到咁多野,但有位中年短髮紅框眼鏡中國女侍應在寫單時面露不悅,起初我亦不以為然,在我們點完菜時,她語氣勁差咁講:就係得咁多啦,之後就攞走桌上的餐牌,她語氣勁差咁講:你要先再問我攞啦,之後我見佢對隔離枱既態度又好唔同,因為人地點佢介紹既野,之後仲xx,佢無啦啦放左碟唔知咩既野係我枱,跟住我女朋友問佢:唔好意思,佢地唔叫過呢樣野,係搞錯左?,個侍應佢發現自己錯左,老羞成怒好串咁話:唔係你地點既,我唔會監你地要既,~~"我呆左囉,邊有人咁做生意嫁,我之前幫襯時同個好似老闆娘既人講過幾句,態度都好友善,同d野食ok ,我都不時介紹朋友去,但經過今次,以後唔會囉,以我所知,元朗飲食競爭好大,之前都有好多唔錯既餐廳就係因為服務態度導致要鳴金收兵囉,呢d員工真係要再培訓,否則成間餐廳可能就係呢d害群之馬糟蹋一切~~"