門面及燈光比人好舒服既感覺, 坐位舒適, overall set up亦唔錯, 絕對係fine dining既水準,有啲可惜係比佢地既service破壞左第一印象。Waiter攞menu嚟既時候首先介紹一個$998 wine pairing menu, 但因朋友唔飲酒所以我地開始睇另一個 dinner menu, 但竟然呢位waiter又再一次將呢個wine pairing擺喺我地睇緊既menu上面我地直接話叫另一個餐。佢意識到並開始介紹點樣配搭, 本來一個$398既餐入面有一半選擇都要另加錢。最後, 我地無叫wine既情況之下都要每位接近$700埋單。但係食物係有驚喜既。一開始個home made bread basket啲包好食, 仲熱辣辣, 配有自家醬(唔太記得咩味, 應該係腐乳之類既中式味道)。喜唔喜歡就見仁見智!我地點左兩粒份子小籠包, 唔。。。。。我感覺係一粒盛有小籠包味湯汁既湯圓, $78一粒,幾貴既體驗。後來呻笨,叫杯酒好過前菜同甜品我兩個都揀左要加錢既, 而我個mains就好特別, 煎魚加入中式元素。個汁係紅燒肉汁,更附有一啲肉碎。碟底就用煮林既黃豆墊底。朋友既頭盤

前菜同甜品我兩個都揀左要加錢既, 而我個mains就好特別, 煎魚加入中式元素。個汁係紅燒肉汁,更附有一啲肉碎。碟底就用煮林既黃豆墊底。朋友既頭盤同甜品都用上liquid nitrogen液化氮制造冷凍效果及提升仙氣

我個甜品係話梅雪芭
,有趣又解膩

其實單純計食物質素係一個好好既用餐體驗, 若果服務質素方面可以提高就perfect.
我有一日想再去所以預先一晚打去訂枱,但講電話時我再度感覺唔舒服。 後來因晚飯改期最後都cancel左。希望下次再去可以由頭至尾都食得同坐得舒舒服服!

2017-10-25